MÜSNED-İ HANBEL

BABLAR    KONULAR    NUMARALAR

HAC

<< 1608 >>

DEVAM: 8- Umre'nin Fazileti

 

2. Ömer ve İbn Ömer (r.a.)

 

- - (-)

11009 (1)- İbn Ömer bildiriyor: Babam Ömer, umreye gitmek için Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den izin isteyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona izin verdi ve: ''Kardeşim! Orada dualarında bizi de unutma'' buyurdu. Henüz Medine'den ayrılmadan yine ona: ''Kardeşim! Orada dualarına bizi de ortak et'' buyurdu. Bundan dolayı Ömer ''Kardeşim'' sözü konusunda: "Bu söz yerine, üzerine güneşin doğduğu hiçbir şeyin benim olmasını istemem" derdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Tirmizi (4/275, "sahih"), Ebu Davud (1498) ve İbn Mace (2894) rivayet ettiler.

 

 

 

11010 (2)- İbn Ömer bildiriyor: "Babam Ömer, umreye gitmek için Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den izin isteyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona izin verdi ve: "Kardeşim! Orada bizi unutma ve güzel dualarına bizi de ortak et" buyurdu." Abdurrezzak bunu rivayet ederken, Ömer'in ''Kardeşim'' sözü konusunda: "Bu söz yerine, üzerine güneşin doğduğu hiçbir şeyin benim olmasını istemem" dediğini de aktarır.

 

[Sahih]

 

 

 

3. Amir b. Rabia

 

- - (-)

11011- Abdullah b. Amir b. Rabia'nın, babasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Yapılan bir umre yapılacak bir diğer ul1treye kadar işlenecek günahlara ve hatalara kefaret olur. Kabul gören bir haccın karşılığı da cennetten başkası değildir.''

 

[Hasen]

 

Heysemi (5660) der ki: "Hadisi, İmam Ahmed rivayet etmiştir. İsnadında yer alan Asım b. Ubeydillah zayıftır." 10909 (4)'te tekrar etmiştir.